Wie ben ik

Mijn naam is Emmy Van den Driessche.

In het jaar 1998 studeerde ik af als bachelor in de vroedkunde. 

Vanaf toen ben ik werkzaam als vroedvrouw. 

Al jaren ben ik ondergedompeld in de Westerse geneeskunde. Terwijl ik meer ervaring opdeed, merkte ik dat de Westerse visie me aan een limiet bracht. Veel mensen hebben klachten, pijnen of ziektes en worden volgens de Westerse geneeskunde symptomatisch behandeld. Heel vaak met medicatie, die echter veel bijwerkingen veroorzaakt en niet altijd een soelaas biedt voor het probleem. 

Volgens de Chinese geneeswijze is de klacht, pijn of ziekte een manifestatie van een onderliggend onevenwicht. Ik ga op zoek naar de wortel, het ontstaan van de klacht. Met andere woorden zijn klachten, pijn of ziekte de symptomen, als bladeren of fijne takken van de boom, de oorzaak van uw probleem is de wortel van de boom. Het heeft weinig zin om de oppervlakkige manifestatie te behandelen zonder de wortel hierin te betrekken. 

TCG (Traditionele Chinese geneeswijze) zal uw klacht verlichten en bevordert uw gezondheid op lange termijn.

Eens ik aan de studie Chinese geneeskunde begon, ging er een wereld voor mij open. Door deze prachtige geneeswijze raakte ik vol verwondering en is mijn hart gevuld met pure passie.

De holistische visie is de bakermat. Lichaam, geest en ziel zijn 1. 

Ik behandel u heel graag, vanuit mijn hart.

Warme groet 

Emmy

Studie en opleidingen

1995–1998Bachelor in de vroedkunde
2017Zweedse massage, voetreflexologie,
intuïtieve massage
2018–2019De fundementen van de Chinese geneeswijze
2019Chinese hoofdmassage
2019–2021Postgraduaat acupunctuur
2020–2021Ooracupunctuur
2021Medicinale paddenstoelen
2021Elektro-acupunctuur
2022Abdominale acupunctuur
2022Bloodletting
2022Master Tung