Veel gestelde vragen

Is acupunctuur pijnlijk?

Acupunctuurnaalden zijn veel fijner dan injectienaalden. Het prikken wordt daarom door de meeste patiƫnten nauwelijks gevoeld. De naaldsensatie kan wel gevoeld worden. Hierdoor kan u een zwaartegevoel ervaren of een klein elektrisch schokje. Dit noemen de Chinezen 'deqi' en dit is ook noodzakelijk om invloed uit te oefenen op het acupunctuurpunt.

Moet je in de heilzame kracht van acupunctuur geloven?

Acupunctuur is snel werkzaam bij baby's en dieren. Alhoewel de werking van acupunctuur nog niet volledig gekend is, is het voldoende bewezen dat er veranderingen optreden wanneer een naald in een acupunctuurpunt wordt gestoken. (cfr. hoe werkt acupunctuur)

Welk resultaat mag je verwachten?

Afhankelijk van de aard van de aandoening zal je meer of minder behandelingen nodig hebben om tot beterschap te komen. Hoe acuter de klacht, hoe sneller het resultaat.

Let op: zoals eender welke andere geneeskundige behandeling kan ook acupunctuur nooit 100% zekerheid geven op genezing.

Hoe lang duurt een behandeling gemiddeld?

Naargelang de moeilijkheid van de de differentiaaldiagnose en de toepasbare technieken kan een acupunctuurbehandeling variƫren van een half uur tot een uur.

Is acupunctuur gevaarlijk?

Acupunctuur is niet gevaarlijk als het door een goed opgeleide acupuncturist wordt uitgevoerd.

Is de werking van acupunctuur bewezen?

De Westerse geneeskunde zien acupunctuurpunten als plaatsen waar zenuwen, spieren en bindweefsel gestimuleerd worden. Deze stimulatie geeft het vrijkomen van natuurlijke pijnstillers een boost en doet de bloedstroom toenemen.