De behandeling

Na het stellen van de energetische balans moet er een gerichte keuze gemaakt worden, welke therapievorm er best bij u zal werken.

  • Acupunctuur

Fijne naalden worden ingebracht op specifieke plaatsen, de acupunctuurpunten, die elk hun eigen functie hebben bij het herstellen van verstoorde energie. Dit met de bedoeling de energetische doorstroming te verbeteren, zodat het yin-yang evenwicht zich kan herstellen.

Acupunctuurpunten zijn speciale punten die op meridianen liggen. Pijn situeert zich altijd in 1 of meerdere meridianen. Door het aanprikken van acupunctuurpunten wordt de energiestroom in de meridianen hersteld en verdwijnt de pijn.

De meridianen zijn met de organen verbonden waardoor de mogelijkheid ontstaat de organen gezonder te maken, immuniteit te verhogen en lichaam en geest te harmoniseren.

Om het effect te bereiken is er een mogelijkheid dat ik de naald licht beweeg waardoor het lichaam een naaldsensatie kan krijgen. Tijdens de behandeling gaat de energie in uw lichaam weer stromen. Dit merkt u aan een licht tintelend of een zwaar gevoel rondom de naald. Soms straalt het gevoel uit langs de meridiaan.

De naalden blijven ongeveer 25 minuten zitten.

  • Elektro-acupunctuur

Elektro-acupunctuur is een vernieuwde vorm van acupunctuur waarbij lichte elektrische stromen op bepaalde acupunctuurpunten toegepast worden.

  • Ooracupunctuur

Bij ooracupunctuur prikt men op bepaalde punten in de oorschelp. Deze punten zijn via het centraal zenuwstelsel reflexmatig verbonden met bepaalde delen van het lichaam. De prikkel leidt ter plekke tot een toename van de zelfgenezende werking van het lichaam.

Moxa is een ander woord voor bijvoetkruid (Artemisia Vulgaris) en wordt gebruikt om acupunctuurpunten te verwarmen. Dit kan door een beetje van het kruid op de naald te bevestigen en het te laten smeulen. De warmte van de moxa dringt diep door tot in het acupunctuurpunt en zal daar de energiestroom stimuleren. Dit kan ook met een moxastick, ziet eruit als een soort "kruidensigaar". De moxabehandeling wordt vooral gebruikt waar de energiestroom veel te zwak is.

  • De moxalamp of TDP (teding diancito po)

De moxalamp heeft een ronde plaat, deze schijf bevat 33 mineralen. Deze mineralen zijn essentieel voor het uitvoeren van alle biologische processen in ons lichaam. Wanneer de lamp geactiveerd wordt, verwarmen de ingebouwde spiralen de mineraalplaat en produceert daarbij elektromagnetische uitgezonden golven die door het lichaam geabsorbeerd worden en het celmetabolisme van de cel versterken. De moxalamp wordt ingezet in combinatie met andere therapieën.De warmte van deze lamp is weldadig voor lichaam en geest.

De effecten van de moxalamp:

- Verbetert bloed en lymfecirculatie.

- Verwijderen van toxines uit de weefsels.

- Spierontspanning.

- Verbeteren van stofwisseling, spastische darmen, spijsvertering.

- Verzachten van ontstekingen en oedeem in de weefsels.

- Assisteren bij de genezing van huidziektes en dermatologische klachten.

- Balanceren het zenuwstelsel.

- Stimuleren van de hypothalamus (zorgt voor het besturen van het hormonaal systeem), positief effect op de slaap, het gemoed, de pijn en bloeddruk, dag en nachtritme.

- Bevorderen van de lichaamsfuncties die instaan voor de immuniteit en de opbouw van de weerstand.

- Nabehandeling van botbreuken

Cupping is een traditionele Chinese behandeling waarbij bollen omgekeerd op de huid gezet worden om zo de doorstroming te stimuleren. Het principe hierachter is een vacuüm te creëeren boven de huid, waardoor deze omhoog getrokken wordt en er bloed naar de plek gezogen wordt. Dit kan energieblokkades opheffen. Cupping is doeltreffend bij nek en rugklachten, longproblemen, verkoudheid.

Betekent 'Het schrapen van ziektes door stagnerende energie'.

Guasha is een eeuwenoude schraaptechniek die ontstaan is uit de TCG, hiervoor wordt bij voorkeur een jadesteen gebruikt. De techniek verwijdert opgeslagen afvalstoffen op plaatsen waar het niet hoort. Het bevordert de bloedsoploop en stimuleert de lymfedrainage.

Bloodletting

Aderlating is een unieke tradidionele Chinese medische techniek. In termen van de Westerse geneeskunde is dit een van de snelste en meest effectieve methode om de bloedcircultie te verbeteren.

Specifieke delen van het lichaam of acupunctuurpunten worden aangeprikt om kleine hoeveelheden bloed vrij te geven als vorm van therapie.